Thursday, January 21, 2010

Disney 2.

EPCOTWalt Disney eredeti elképzelése szerint ez a park egy város lett volna, az akkori legfejlettebb technikákat alkalmazva. Epcot rövidítés (Experimental Prototype Community Of Tomorrow) kb. azt jelenti, hogy egy jövőbeni kisérleti közösség. Ez nem valósult meg, de a park egy része valóban tudományos dolgokkal foglalkozik, a fent látható gömbbe is be lehet menni és egy érdekes kiállítást lehet megnézni (mindezt egy kis vonaton, így Áronnak is elég érdekes volt)
On our trip to Disney World, we visited Epcot. Part of Epcot includes different countries that you can visit and experience. (Canada, England, France, Japan, Morocco, China, Mexico, Germany, Italy, Norway, and Historical America.) Other parts of Epcot contained rides from the future. We actually went into the large ball above as a ride into technology of the future.


A park másik fele egy világkiállítás féle, 11 ország pavilonjával. A legjobban nekünk ez tetszett és az idő is igazán szép volt hozzá. Áron Kanadától egészen Franciaországig aludt :-)


Anglia-telefon fülke
England-phone booth
Mexikó/Mexico
Angol Pub./ English pub.
Szajna part./ Next to the Seine river in Paris, France.



Egy kis marokkói hangulat./ Video from Morocco.

Tuesday, January 19, 2010

Disney 1.

Orlandótól kb. 1 óra autóútra volt a szállásunk. A karácsonyi ajándék része volt Disney Wolrd. Erről talán mindenkinek Mickey egér és a nagy Hamupipőke kastély jut eszébe. Valójában 6 parkból áll, amiből kettő vizipark. Mi csak két napot akartunk erre szánni, a vizi parkokat kilőttük egyből, mert nem volt annyira meleg. A választásnál a nagyok szempontjait vettülk figyelembe. Elsőként a Hollywood Studio névre hallgató parkot jártuk be. Sok volt a történés, nagy a tömeg, ennek tudom be, hogy itt alig készültek fényképek. Bálint nagyon készült a Csillagok Háborúja témára. Azonkívül, hogy részt lehetett venni egy sztimulátoros, rövid, vicces űrrepülésen nem sok minden volt.
Érdekesebb volt az Indiana Jones filmek bemutatója, egy nagy szabadtéri színpadon avattak be a filmkészítés rejtelmeibe. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bár Bálint nagy rajongója a történetnek a filmeket még nem látta (egyszer leültünk, hogy együtt megnézzük, de már az elején tíz percen keresztül gyilkolták egymást a szereplők ami nekünk nem tetszett).
Bálint Jones

A színpadon./On the stage.Találkozás Prince Caspiannal (Nekünk az egyik kedvenc filmünk a Narnia Krónikái.)
Áron is találkozhatott kedvenc filmhősével, itt tényleg az volt, hogy beterelték a kocsi elé, csitt-csatt fénykép, jöhet a következő. Nem is értette miről van szó./ Aron's heroes: Lightning Macqueen and Mater off to the right.

Este, bár elég hűvös volt, megnéztünk egy fél órás musicalt, a Szépség és a Szörnyeteg feldolgozását. Áron szájtátva ülte végig, és ismételgett, hogy "Bácsi, néni, zene."/ Towards the end of our day, we saw a half hour musical: Beauty and the Beast. The singing and dancing was all professional and Aron really enjoyed it.

Monday, January 18, 2010

Ez is part



Beach

avagy parti a nagy homokozóban. Áron nagyon hajlamos az önálló szóképzésre, így lett a partból parti. Reggelente fogta a kis homokozó felszerelését és közölte, hogy "Áron megy parti."







Egyébként mostanában váltott át az egyesszám első személyre. Én szeret vagy én szereti az gyakran elhangzik. A hétvégén nagyon izgatott volt, Lacinak a születésnapját ünnepeltük, és gyakran elhangzott az "Én szeret torta!!!" mondat.
Néhány újabban használt szava:
hömber=hóember
számpik=számítógép
randor=rendőr
kanoka=katona

Monday, January 11, 2010

Természetvédelmi terület/Wildelife Refuge

A Kennedy Űrközpont közelében létrehoztak egy természetvédelmi területet. Többek között biztos azért is, hogy megnyugtassák az embereket, hogy a krokodilok is nagyon élvezik a rakétakilövéseket.
Egy hűvösebb, esősebb napon kerekedtünk fel. Áron mindenképp ragaszkodott a piros gereblyéjéhez, ami ugyan néha lassította a haladást, később azonban hasznát vettük.
Csoportkép bujazölddel.
Az erdőben. Mivel ez trópusi erdő volt, Laci minden alatt kígyót sejtett, namármost egy 2 és fél éves totyi az minden alá benéz. Kígyóval nem találkoztunk, csak szunyogokkal (mármint Laci szerint, mert leginkább őt kedvelik)Láttunk igazi narancsfát, a fiúk gyors narancsszüretet tartottak (piros gereblye segítségével). Ez valami nagyon vad narancs volt, mert iszonyú keserű volt, előtte még csodálkoztunk, hogy miért láttunk annyi megkezdett narancsot a közelben a földön.
A helyi állatvilág két egyede mutatta meg magát. Egy armadilló közelről, és egy
fél alligátor messziről.

Thursday, January 7, 2010

Kennedy SC képek/Pictures

Rakéta kert/Rocket Gardens

Apollo űrkabin/Space Cabin
Apollo rakéta/Saturn 5 rocketKőzet darab a holdról/touching the moon rock