Monday, March 22, 2010

Áron szülinap/Aron's birthday

Az időjósok nem ígértek túl jó időt, ezért beltéri programot szerveztünk Áronnak. Elmentünk a Childrens Museumba megnézni a Bob the Builder kiállítást. Mikor megérkeztünk akkor még szép idő volt ezért megnéztük a kinti (általunk még nem látott) világ csodái parkot. Amikor bent végeztünk akkor kiderült, hogy még mindig szép az idő és ezért elmentünk egyet sétálni a ''Canal Walk''-hoz. Ez Indianapolisz belvárosában egy mesterséges csatorna. Áron nagyon elfáradt, de azért még volt energiája az általala nagyon várt tortára. Előtte már egy hete ezze feküdt, kelt, hogy lesz majd tortája. A hosszú várakozás közben arra jutott, hogy neki majd a télapó hoz tortát.

Én pedig egy kis slideshow-val próbálkozom. Ha nagyban szeretnéd látni a képeket akkor klikk a képre.

Thursday, March 18, 2010

Kirakó/Puzzle

Mit is csinál mostanában. Sok mindent természetesen. Nemrégiben ráérzett a kirakóra. Reggel még félálomban nekilát.



Hamar rájött arra is, hogy megfelelő védőfelszerelésben jobban megy a koncentrálás.

Sunday, March 14, 2010

Patkány őrzés/Rat babysitting

Bálinték osztályába két patkány érkezett egy hónapra. A gyerekek etették, takarítorrák a ketrecet és közben lejegyzetelték hogy mennyit nőttek, híztak. Lehetett jelenkezni hétvégi megőrzésre, hogy szegény patkányok ne legyenek egyedül az iskolában. Így került hozzánk Snowball két napra. A gyerekek nagyon élvezték, de nekem ennyi elég is volt. Örökbefogadásra nem vállalkoztam.


Thursday, March 11, 2010

Science Fair

7-8. osztályban minden évben megrendezésre kerül az úgynevezett Science Fair, amit talán tudományos kiállításnak lehetne fordítani. Az itteni iskola rendszerben 8. osztályig a science tantárgy keretében tanulják a fizikát, kémiát, biológiát. A diákok kettes csoportokban dolgoznak a tanárok által jóváhagyott projekteken. A szülők feladata pedig a logisztika (csemeték szállítása) ill. beszerzés (a kisérletekhez szükséges anyagok megvásárlása). Pl. Kitti és Maddie azt tanulmányozták, hogy mi akadályozza meg hatékonyabban az alma barnulását. Janka és Mary pedig azzal kisérleteztek, hogy különféle sók hogyan olvaszatják meg a jeget. Néhány hétig a mélyhűtőnk egy része foglalt volt kis vízzel tötltött műanyagpoharakkal. Utána az eredményeket egy tanulmányban kell összefoglalni és még egy nagy, kartontáblán szemléltetni.
3 project jutott tovább a regionális versenyre, és Jankáéké köztük van.
És Áron mit keres a képen, hát őt semmiből nem lehet kihagyni.

Monday, March 1, 2010

Tél vége/End of Winter

Részemről vége a télnek. Sokszor esett a hó, bár nem voltak felénk igazán nagy havazások. Sokszor volt nagyon hideg is, ami remélem már nem tér vissza. Áron nagyon élvezte a havat, órákat töltött kint, ette, nyalta, hempergett benne. Most már viszont csiripelnek a madarak, szóval jöhet a TAVASZ
Az első kisebb hónál Áron egyből tudta mit kell tenni, előkapta (az ezek szerint multifunkcionális) fűnyíróját.

A kutya nem saját, hanem a szomszédé, Kitti szokta időnként sétálni vinni.
Mindig volt vállakozó, hogy Áron feneke alatt mozgassa a szánkót.