Tuesday, October 26, 2010

Kitti lovasbemutatója/Kitti's horse show



Szeretjük az őszt/We love fall

főleg ha szép napos az idő és pont hétvégére vagy a szünetre esik.






Tuesday, October 19, 2010

Conner Praire

Bencéékkel nemrég a közeli skanzenben jártunk kihasználva az októberi szép időt. Mivel rendszeresen szoktunk találkozni, és Anni is megnőtt, a három gyerek egyre jobban élvezi a közös programokat.






Friday, October 8, 2010

Szeptember

Ebben a hónapban a nagy esemény az ovikezdés volt. Preschool (Áron kiejtésében: piiszkúl) néven fut. Amerikában 5 éves kor alatt nincs állami gyerekintézmény. Rengeteg megoldás közül lehet választani, az egésznapos gyerekmegörzéstők kezdve a az egyetemi felkészítést már elkezdőkig széles a skála. Számomra a preschool renszer hasonlít legjobban az otthoni ovikra. Annyi a különbség, hogy nem minden nap járnak, Áron pl. heti két délelőtt jár. A betűtanulás mindenhol benne van a programban, a gyerekeknek nem is jelük van, hanem a nevük van kiírva. Áront jelenleg a betük teljesen hidegen hagyják, viszont nagyon élvezi a sok festést , ragasztást, vágást, rajzolást és a zenei programokat. Az óvónénik nagyon kedvesek és lelkesek.
A csoportoknak állatneveik vannak, magának az ovinak Noé bárkája a neve, Áron a kenguru csoportba jár.
Aron started preschool this fall.



Még ovikezdés előtt volt, hogy családilag körül lehetett nézni az oviban és az ovi előtt, csekély összegért, fagyis autó kényztette a látógatókat. Áron egy darabig azt hitte, hogy ez mindennap így lesz:-)

Wednesday, October 6, 2010

Augusztus II./August II.

Ha augsuztus akkor az Bálint szülinapja. Igen már 11 éves. Jól veszi az akadályokat 5.-ben, továbbra is aktívan focizik. Szülinapi kívánsága volt egy koncert, és hát pont Indianapolis-ban koncertezett a kedvenc énekese Toby Mac. Félretéve minden anyai ellenérzésem amiatt, hogy pont az első iskolanap estéjén volt, elengedtem a csapatot.
Balint turned 11 and his birthday wish was a Toby Mac koncert.



Tuesday, October 5, 2010

Augsztus I./August I.

Most már jó a gép is, megpróbálok felzárkózni.Bencéékkel jártunk a híres Indiánai Állami Vásáron. Vonattal mentünk, voltak állatok, John Deer munkagépek, lóverseny mi más kell a fiúknak.