Monday, February 28, 2011


Nem akarok leragadni az időjárás témánál, de be kell számolni a legutóbbi fejleményekről. Miután végre valahára elolvadt a sok jég és volt néhány szép, tavaszi napunk, múlt hét csütörtök éjszaka újra esett a hó. A gyerekeknek ismét nem volt iskola, aminek azért nem örültek, mert már így is jópár napot kell bepótólni az iskolaév végén. Nem is tartott sokáig a hó hétvégén szépen olvadt és vasárnap éjszakára nagy mennyiségű esőt ígértek. Hétfő reggel már jött az üzenet, hogy kesőbb indítják a buszokat, mert jópár helyen le vannak zárva az utak a sok víz miatt. A buszok végül kisebb nagyobb kerülőkkel célba vitték a gyerekeket. Janka és Bálint iskolája egy utcában van, ott pl. beszakadt az út egy szakaszon. Szóval nem unatkoztak a gyerekek sem.

Saturday, February 5, 2011

Fejlemények

Nahát kb. ennyi jég gyűlt össze az utakon. Ez a kép a kocsibeállónkon készült, amitől még nem nagyon sikerült megszabadulni. A kert végén van egy kis lejtő ami remekül csúszik, a gyerekek hasznosan töltötték az időt a négynaposra sikeredett szünetben. Ami a lenti képen fehér az mind jég. Most újra havazik, már esett vagy 15 cm hó. A boltokból viszik a vízlágyító sót, mint a cukrot, gondolom azt a sót ami valójában kell a jégre azt az élelmesebbek hamarabb elvitték. Folyt. köv.




Wednesday, February 2, 2011

Jégjelentés


Mostanában kicsit akadozik a blogírás. Valami mindig van ami miatt nem jutok hozzá. Áron is volt beteg, most Bálint és én lábadozunk. Jelenleg az időjárás miatt már második napja nincs iskola és holnap sem mennek. Egy komolyabb front vonult végig az ország nagy részen. Mi egy jó adag jeget kaptunk belőle. Egy napig esett az onóseső, hódara, hó, jégdara mix. Ennek eredménye képpen mindent jég borít. Ami elsőnek hónak látszik az is mind jég. Hallomásból tudjuk, hogy a főbb utak már járhatóak, de amíg a mellékutak csupa jég addig nem tudják elindítani az iskolabuszokat. Egy kicsit én is kimentem megnézni a jeges valóságot. Sőt még a fényképezőt is kivittem, ezzel együtt egynagyot vágódtam, szerencsére én is meg a gép is megúszta. Egy ismerősöm nem ilyen szerencsés, mert már gipszben van a karja.