Tuesday, October 30, 2007

Túrázás/Hiking

El is mentünk egy igazi sáros, mászós, piknikezős őszi túrára.



Indián nyár/Indian summer

Indiánában az ősz gyönyörű. Beszéljenek a képek önmagukért.



Milyen is az iskola/About school

Janka, Kitti, Bálint túl vannak az első negyedéven. Janka 6-os, Kitti 5-es, Bálint 2-os. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, mindhárman kitünő bizonyítványt hoztak haza. Az első negyedév végén minden tanár találkozik egyenként a diákok szüleivel. Elmondja a véleményét, beszámol egy kicsit a tanulók hétköznapjairól az iskolában. Nem tagadom jól esik hallani a csupa jó dolgot amit megfogalmaznak a gyerekeinkről.
Idén ismét a sport, meg a zene került az iskolautáni tevékenységek közé. Bálint, Kitti fociztak (most vége az őszi szezonnak). Kitti énekkarra jár és szeretne zongorázni tanulni. Janka csatlakozott az iskola fúvószenekarához, a szerény méretű vadászkürt művelője. Bálint meg egy osztálytársa révén ebben az évben kiscserkészkedik.
Janka és a kürt.
A lányok, barátnőikkel együtt, ünnepi előadással leptek meg minket az első negyedév lezárása alkalmából.A kiscserkész.
Ilyen busszal indulnak reggelente az iskolába. (hó még nem volt, csak a képet a netről szedtem)

Thursday, October 25, 2007

Az ötletet több helyen láttam, én is megléptem.
Lilypie 1st Birthday Ticker
Lilypie 6th to 18th Ticker
Lilypie 6th to 18th Ticker
Lilypie 6th to 18th Ticker

Tuesday, October 16, 2007

Alvás/Sleeping

Azért aludni is szokott, ilyen édesen , napközben a babakocsijában. Hol kint, hol bent attól függ milyen éppen az idő.

Állás/Standig

Ezt már nevezthetem kapszkodva felállásnak is.

Kedvenc játéka/His favorite game

ez a babaszék. Felkapaszkodik rá, belefúrja a fejét, rágcsálja a csatját.

Áron kalandjai 3./Aron's adventures 3.

Áron természetesen egy idő után kimerészkedett a nappaliból. Szétnézett, majd beszorult az étkezőben.
Ráakadt egy ragasztógurigára a számítógépes szobában.
Alaposan megtanulmányozta a porszívót.


Ezt a felvételt Kitti készítette. Minél izgatottabban kalimpál a lábával annál, számára, izgalmasabb dolgott fedezett fel.

Tuesday, October 9, 2007

Mozgalmas hétvége/Busy weekend

Laci Kínába és Vietnámba utazott két hétre. Többen érdeklődtek, hogy nem unatkozunk-e. Röviden leírom a hétvégénket (azért nem mindig ilyen mozgalmasak). Blogírókhoz méltatlanul sehova nem vittük a fényképezőt.
Péntek délután Bálint is Janka is hivatalosak voltak egy-egy szülinapi zsúrra. Du. 5-kor elvittem Bálintot egy kb 20 percre levő helyre, sajnos nem tudtam megkérni seknit, hogy hozzák haza. Fél hétre Jankát vittem, ő érte nem kellett visszamenni, mert ottalvós volt. Maradt fél óránk, mondtam Kittinek, hogy menjünk el addig teniszezni. Ennyit Áron is kibírt mozgás nélkül a babakocsiban. Utána elmentünk Bálintért, aki nagyon jól érezte magát.
Szombaton volt a gyülekezetünk Őszi Fesztivál-ja. Kora délelőtt Áron aludt egyet, majd elmentünk Jankáért és a barátnőjéért. A gyülekezetnél találkoztunk a barátnőmmel és a két lányával. Mindenki jól érezte magát. Volt tombola, előadás, szabadtéri játékok, meg 35 fok. Szerencsére volt felállítva egy nagy sátor így Áronnal nem kellett a napon lenni. Ő is jól érezte magát, mindig megállt mellette valaki szórakoztatni. A fesztivál után siettünk haza, hogy Áron tudjon aludni, mert utána indultunk Kitti focimeccsére. Velünk jött Bálint egyik kis barátja is.
Laura barátnőm elhívta Jankát egy indiai tánc előadásra, Kitti emiatt egy kicsit szomorú volt, de miután rúgott egy gólt és meg is nyerték a meccset megvigasztlódott. Este levezetésként megnéztük a Verdák című filmet.
Vasárnap, miután Áron aludt egyet elmetnünk istentiszteletre. Délután csak két program volt, Kittinek focimeccs és az évenként megrendezett Renenszánsz vásár és ismét 35 fok. Istentisztelet után Bálint csatlakozott egyik barátjához, mi siettünk haza, hogy Áron tudjon egyet aludni. Amíg aludt én elvittem Kittit a meccsre, Janka otthon maradt Áronnal. Félidőben jött Laura, én elvittem az egyik lányát Mary-t magammal felvettük Jankát és az időközben felébredt Áront és elmentünk a Reneszánsz Vásárra. Kitti és Isabel nem akartak jönni. A Reneszánsz Vásárt évente rendezik meg itt Fishersben. Sokan beöltöznek korabeli ruhákba, több színpad is van felállítva ahol folyamatosan mennek különféle előadások, van lovagitorna, na meg mindenféle árusok. http://4.37.65.169/ mivel képet nem csináltunk itt lehet nézelődni. A vásáron találkoztunk Bálintékkal. Utána hazavittük Maryt, felvettük Kittit és hazamentünk. Elmodthatom, hogy Áron baba jól bírta a gyűrődést.