Sunday, May 18, 2008

Tulajdonképpen

nem azért nem jelentkezünk, mert nem történik semmi, hanem inkább túl sok minden történik. Pl. Áron állandóan kint akar lenni, ha ennek csak a negyedét teljesítem az már is napi több óra.

Friday, May 9, 2008

Boldog szülinapot Janka/Happy Birthday Janka

Jankát felköszöntöttük a nagy napon.
A képen jól látható, hogy a lányok a kamerára a fiúk a tortára koncentráltak.

Sunday, May 4, 2008

Iskolai díjátadás / Personal Best Award

A Bálint iskolájában az elsős, másodikos gyerekek között ún. Personal Best (legjobb személyes teljesítmény) díjakat adtak át. Több szempont alapján díjazták a gyerekeket, nem pusztán tanulmányi eredményt néztek. Többek között személyiség (personal character traits) is beleszámított például, meg odaszánás (maximum effort) is.

Az igazgató úr, Mr. Miller adta át a díjakat. Nagyon népszerű a gyerekek között.
Bálint a díjazottak között.
Az ünnepség végén, az osztálytársai között.

Amerikai történelem / Famous American Project

Az iskolában a gyerekeknek választaniuk kellett egy híres amerikai történelmi személyt, akiről olvasniuk kellett, az olvasottak alapján egy project-et kellett készíteniük, amely segítségével egy kiállítás keretében bemutatták a választott személy életét. Robert E. Lee mint tudjuk a déliek hadvezére volt az amerikai polgárháború alatt, de azt nem sokan tudják (én legalábbis nem tudtam eddig), hogy kezdettől nem értett egyet a rabszolgaság intézményével, és csak azért fogott fegyvert a déliek oldalán, mivel szűkebb hazája, Virginia ellen nem akart harcolni


Bálint korhű jelmezben (szürke póló), szakállt viselve. A háttérben a project: karton display képekkel, idézetekkel, Lee életének fontos eseményeit felsorolva. Janka, Kitti, meg jómagam némi (..) segítséget nyújtottunk a megvalósításban. Előtérben látható műanyag, amerikai polgárháborús katonák felhasználása teljesen Bálint ötlete volt, állítólag ez egy nagyon népszerű elem volt a kiállításon, főleg a nagyszámban megjelenő elsős, másodikos látogatók között.
Bálint barátja, Nic. Ő Martin Luther King életét mutatta be.

Beindult a foci szezon!

Bálint az Inter Milan csapatához igazolt, nagy lendülettel kezdte meg a tavaszi szezont. Egyelőre két, szoros mérkőzésen elért nulla ponttal állnak a bajnoki táblázaton, noha a gólok számát illetően nem teljes az egyetértés: Dortmund ellen 4:6 (Bálint szerint 5:5), Celtic ellen 3:5 (Bálint szerint 3:4).

Ellenakció indítása közben, az ellenfél csatárjának semlegesítését követően.
Támadás bal oldalról. Figyeljük a bal láb hatékony használatát.

A Milan 2-es számú játékosa ismét határozott támadást indít a pálya bal oldaláról.
Lendületben 1..
Középkezdés, Bálint irányító szerepben (figyeljük a kézmozdulatot az arckifejezéssel párosítva..)
Lendületben 2..

Lipicai Lovasbemutató / Lipizzaner Stallions

Amíg Andi és Áron Magyarországon volt, elmentünk egyik vasárnap egy lovasbemutatóra.


Friday, May 2, 2008

Folytatás

Lassan folytatom a bloggolást, csak annyi minden zajlik mostanában, hogy nem győzöm utólérni magam (talán nem is fogom) Ezt a képet Nagypapa készítette Áronról amikor néhány percre abbahagyta az állandó pakolást és leült játszani.Az Andrisékkal való találkozásról http://szirkababa.blogspot.com/2008/04/rokonyozs.htm láthatók képek. Majd hamarosan kiderítem, hgoy kell linket betenni.