Saturday, October 25, 2008

Kishírek a Gál családból

A hétvégén Janka és Kitti egy keresztény ifjúsági találkozóra mentek. Előtte Janka figyelmeztetett, hogy elég régi a legutolsó bejegyzés a blogon. Laci és Bálint pedig az éves kiscserkész kempingezésen vesznek részt. (Minden esélyük megvan, hogy megkapják a jegesmedve kitüntetést, ehhez csupán éjszaka 0 fokot kell, hogy mutasson a hőmérő, brrr.)
Mivel mindenki vitt magával egy fényképezőt nincs mivel friss képeket feltöltenem, tehát írok.

Laci és Kitti elkezdtek együtt lovagolni járni, nagyon élvezik, jelenleg még nincs kialakult időpont, még dolgoznak rajta. Képek hamarosan jönnek.

A nagyok megkapták a negyedéves bizit, mindenki igazán ügyes. Ilyenkor szokott lenni egy tanár-szülő találkozó (Jankának már nem). Jólesik hallani, hogy nemcsak okosak, ügyesek, de odafigyelnek másokra és felelősségteljesek. Kitti eddig még minden évben ugyanazokat a tanárokat kapta, mint előző évben Janka (aki esetleg nem követte a tanár helyzetet, itt évfolyamos tanárok vannak és minden éveben új tanárokhoz kerülnek a diákok.) Nos a tanár-szülő találkozó úgy indul, hogy ugye bizonyára tudom, hogy Kitti teljesen más, mint Janka, hát igen tudom :-)

Áron továbbra is szépen fejlődik minden területen:
-ha így haladunk karácsonyra elérheti a 9 kilót. Azoknak akiknek már egyévesen 10 kilót nyomott a csemetéje ez persze nem nagy szám, de Áron elég mértékkel szedi fel a dekákat. Egy évesen 8 kg volt, 18 hónaposan 8.6 kg, most pár napja a mérlegre állítottam és 8.8-at mutatott, hurrá. Több ruháját is örömmel raktam félre, mert (végre) kinőtte.
-a nagykönyv szerint kb. így növesztik a fogakat a gyerekek:
6 hó - két alsó középső metsző
8-12 hó között - két felső középső metsző
10-12 hó között - két felső szélső metsző
13-14 hó között - két alsó szélső metsző
15-16 hó között - négy első zápfog
20-24 hó között - négy szemfog
36 hó - négy hátsó zápfog
az első nyolc foggal már egy ideje rendelkezik, szeptember elején úgy döntött, hogy újabb fogakat növeszt, igaz két lépést egyben csinálja, 8 fogat növeszt ugyanis egyszerre, amiből 6 már ki is bújt. Tulajdonképpen nem viseli meg, de sajnos az áttörés körül mindig fellángol az ekcémája, most is elég csúnya szegénynek a bőre.
-aztán itt van a beszéd, az egyik legaranyosabb időszak. Most éppen mindenki és minden elment= emme. Először csak azt mondta, hogy me, aztán, hogy emme, és most már amikor mondja széttárja a két kis tenyerét. (Videó készül, csakhát mire előszedjük nem mondja :-) Ma este pl. az üres tányérra mutatott és mondta, hogy emme.
Kezdi megnevezni a családtagokat, a legszebben azt mondja, hogy Apa, én Ana vagyok, Janka egyenlőre Kanka (néha Ganka), Bálint kb. Bám (egyszer kimondta, hogy Bábi), Kitti még nem megy neki, néha valami kattogó hangot ad ki.
Rajong a kutyákért és egyáltalán az állatokért, kedvencei az autók, traktorok. Napközben sokszor ugat vagy berreg. A zenét is szereti és énekelni, táncolni is szokott. Szeret könyveket nézegetni, de a mesélés mint olyan nem köti le, a könyvben megkeresi a számára érdekes dolgokat kutya=vava, cica=nyaj-nyaj kakas, kacsa=kaka, minden egyéb állat a vava kategóriába esik.
Még sorolhatnák sok mindent, hamarosan letöltöm a képeket, videókat és azokkal szemléltetem.