Thursday, April 30, 2009

Néhány kép/A few pictures

Áron tegnap belázasodott. Most hogy a csapból is a sertés influenza pánik folyik, az ember talán kicsit jobban aggódik. Mivel semmi egyéb tünetet nem produkál, a hagyományos, bevált gyógymódokat alkalmazzuk. Sok puszi, szeretgetés, szopi, lázcsillapítás.
Így dőlt ki Áron tegnap este.
Címlapfotó ajánlat a helyi babaújságnak. (nem küldtük el :-)
Kitti és Áron.
Még szülinapjára kapta ezt a vizi-játszóasztalt. Jó időben majd a teraszon fog vele játszani. Áron és Bálint a "Childrens Museum"-ban.

Tuesday, April 21, 2009

Clifty Falls State Park

A képeken jól látszik, hogy a természet még csak ébredezik, és szerencsénkre eső sem esett az előtte levő napokban. Ezen a helyen több vízesés is található amiket az egyik túraútvonal kötött össze. Mivel az út hegyre fel, hegyről le és át a folyón vezetett Áront a hátihordozóban képzeltük el. Nagyon szeret gyalogolni és már fáradt is volt, így nem nagyon akarodzott beülnie. Egy trükköt tudtam csak, volt nálunk négy müzliszelet, ezzel be lehetett csalogatni a hordozóba és mivel azért érdekes volt a jó egyórás túra két müzliszelettel megúsztuk.



Madison

A leírás alapján a városka komoly méretű történelmi városrésszel rendelkezik. Ez úgy nagyjából igaz is, más indiánai városokhoz hasonlítva. Az egyik házon egy réztábla viccesen azt hirdette, hogy "Ezen a helyen 1893-ban nem történt semmi." A történelmi negyed egy viszonylag hosszú főutcával és két azzal párhuzamos mellékutcából állt. Viszonylag hamar végigjártuk, Áron egy darabig békésen nézelődött a hátihordozóban. Végül kiszállt és vidáman szaladgált, ugrándozott mellettünk.
Utcarészlet.

Történelmi mozi, akár egy ameriaki filmet is forgathattak itt.Ez a ház nem tudom, hogy milyen régi, viszont cseréptetővel rendelkezik ami errefelé (mifelénk is) nagyon ritka.


Tavaszi kirándulás/Spring hiking

Nemrégen volt a tavaszi szünet. Sajnos igazi télies idővel indított. Hétvége felé azonban igérkezett egy szép nap. Laci is szabit vett ki, úgyhogy beterveztünk egy kirándulást. Két helyet néztem ki, az egyiket, egy hegymászós parkot, egy barátunk ajánlotta, a másikat, egy Madison nevű kisvárost, egy újságban láttam. Mikor megnéztem őket a térképen kiderült, hogy pont egymás mellett vannak. Úgy tűnt a város fő nevezetessége ez a kis kúria, amit belülről nem néztünk meg, mivel az idő szép tavaszias volt, kellemes volt körbesétálni. A kúria lábánál az Ohio folyó hömpölygött.



Tuesday, April 7, 2009

Bálint a király/Bálint the king

Bálinték iskolájában sor került az éves zenei programra. Bálintnak főszerep jutott, szigorúan prózai rész, ő alakította a királyt. Természetesen minden szülő meg volt győződve, hogy a saját csemetéje volt a legszebb és a legügyesebb.
Áron nagyon élvezte az előadást, lelkesen lalalázott közben. Néha olyan hangosan, hogy a szülők rövid időre levették tekintetüket gyermekükről, hogy megnézzék ki is ez az aranyos kisgyerek.


Áron és a baba/Áron and the baby


Néhány napig Áron egyfolytában babázott. A babakocsi mindig is forgalomba volt, hiszen kereke van, lehet tologatni. Aztán előkerült a Baba. Áronból hirtelen feltörtek az apai ösztönök. Reggel első dolga volt, hogy a Babát kereste. Tologatta, ringatta, nyugtatgatta, rendszeresen olvasott neki. Sétálni is kivittük egy pár napig, egészen a játszótérig tolta.
Gondolkoztunk, hogy mi ihlette meg. Született ugye nemrég egy kis uncsitesója, sajnos több ezer km-re vagyunk tőle és csak képről ismeri. Talán Bence kistesója, Annamari, akit rendszeresen lát és csak Babának hív.
Annamari a múzsa.