Monday, June 22, 2009

Életképek

Kitti fogszabályzós lett, ez még előtte készült.
Bálint tanítja Áront hogyan is kell a hajóhoz (haja) vizet rajzolni.
Vakáció!!!
Jártunk pl. Cincinnati-ben, ahol a híres állatkertet akartuk megnézni. Tervünket megváltoztattuk, mivel kb. egy ótát kellett volna tűző napon sorban állni, csak azért, hogy bejussunk. Helyette megnéztük a National Undergound Railroad Freedom Center-t, ami nagyon érdekes volt. A rabszolgaság történetét dolgozza fel, különös tekintettel arra ahogyan a rabszolgák próbáltak megszökni és bemutatja azt a földalatti szervezetet amely segítette őket. Sajnos a képek nem sikerültel túl jól. A nagyobbak is nagyon érdeklődve jártak körbe, ebben nagyoban segített a nyakba akasztható "idgenvezető". Bálint nyakában látható.

Reményeink ellenére Áron egy percet sem aludt a múzeumban, csak a kocsiban dőlt ki.
Minden elismerésem azoké, akik rendszeresen frissítik a blogjukat és rendszerezik a képeiket. Úgy néz ki ez nem én vagyok. Azért most egy kicsit belehúzok.

Sunday, June 14, 2009

Tuesday, June 9, 2009

Kis büszkélkedés/Proud Parents

Tavaly nyár végén amikor elkezdődött az iskola, azt hittem hogy majd nem tudok mit kezdeni az időmmel. Áron gondoskodott róla, hogy ne untatkozzak. Most eljött újra a nyári szünet és csak azt veszem észre, hogy repülnek a napok.
Janka a 7., Kitti a 6., Bálint a 3. osztály fejezte be. Mindannyian kitünő bizonyítványt hoztak haza, sok-sok dícsérettel. Negyedik osztálytól kezdve ez úgy zajlik, hogy a tanárok eldöntik, hogy kinek milyen dícséretet szánnak, de nem mondják el a diáknak, hanem felhívják a szülőt és titokban (ez fontos része) közlik vele, hogy ilyen és ilyen dicséretet/kitüntetést kapnak és hogy próbáljunk ott lenni a díjkiosztáson. Mi általában minden évben több ilyen telefont vagy levelet kapunk. Most sem volt ez másként. Kitti jövőre új iskolába megy, oda ahova Janka jár (itt zajlik a 7., 8. osztály), Junior High School-nak mondják. Azok akik lezárnak egy-egy iskolát, tanulmányi eredményeik és más kritériumok alapján jár egy díj. Egyenesen a Fehér Házból származik. Kb. annyit jelent, hogy az Elnök díja a kiváló tanulmányi eredményért. Mivel itt nálunk a nyolcadik osztályig 3 iskolába járnak, így most már Jankának és Kittinek is kettő van. Ez a legújabb, az új elnök Barack Obama aláírásával.
Janka legnagyobb kitüntetése az az Év Tanulója lett, 150 diáktársa közül.

Röviden ennyit az év végéről. Azóta a nagyok kiolvasták a fél könyvtárat. Áronnak meg kezd természetes lenni, hogy mindennap itthon vannak. Hamarosan még jelentkezem, mert lassan letöltjük a friss képeket.

Friday, June 5, 2009