Friday, July 31, 2009

Esős kép.

Quebec City

Folytatom képes beszámolómat a nyaralásról.
Többször jártunk Quebec városban. Én nagyon szeretem az óvárosokat, amiből Amerikában nemigen akad, szóval igazi felüdülés volt itt mászkálni, kivéve amikor esett az eső. Márpedig abból volt bőven. A boltosok szerintem több esőkabátot adtak el, mint szuvenirt. Egyik nap viszont, amikor végül nem esett az eső és még a nap is sütött akkor csak Laci meg Janka mentek. Akkor viszont már Áronnak is szüksége volt egy nyugis napra. Csak a ház körül sétálgattunk, kavicsot gyüjtött majd a patakba dobálta.


k

Wednesday, July 29, 2009

Thursday, July 23, 2009

A kanyon bejáratánál kedves festett faállatok várták a gyerekeket. Áron magabiztosan levavavázta a farkasokat és lemacizta a nagy fekete medvét.

A háttérben látható babakocsi, a nyaralás során, szállította az eső és evő felszerelésünket. Áron csak nagy ritkán ült bele.

Szent Anna Kanyon/Canyon Ste-Anne

Egyik legnagyobb természeti élményünk az a Szent Anna Kanyon volt. Nem volt túl biztató az időjárás aznapra, de bátran belevágtunk. Egyrészt mint kiderült 15 percre volt tőlünk, másrészt rutinosan felpakoltuk az esernyőket, esőkabátokat. Szerencsére nem esett, sőt a végére még a nap is előbukkant. Nyaralásunk végén a hazafelé úton megálltunk a Niagara vízesésnél, ami valóban hatalmas, lélegzetelállító stb., de pl. vadregényesnek nem nevezhető. Itt nagyon élveztük, hogy az egész vízesés része a természetnek, 3 hídat is építettek, és mindekét oldalán végig lehetett menni.





Sunday, July 19, 2009

A bázis

A következő képeket Janka készítette, az utolsó kivételével. Quebec Várostól kb. 45 percre a hegyekben béreltünk egy házat. Télen ez a környék egy síparadicsom. Nyáron is nagyon szép, főleg ha nem esik az eső :-)


A ház egy kis tó partján állt, a tó közepén egy felfedezésre váró szigettel.
Háttérben a sziget.
Indulnak a felfedezők. Hol vizibiciklivel....
...hol kenuval.

Wednesday, July 15, 2009

Nyaralás/Vacation

Junius utolsó napján nekivágtunk a nyaralásnak. Kicsit nehezítette a dolgokat, hogy Laci a lába miatt pihenésre volt ítélve, ezért a pakolásban kevesebbet tudott segíteni és a vezetést sem tudtuk felosztani. Quebec város mellé igyekeztünk. Ez Kanada Quebec tartomány fővárosa. Quebec tartomány arról ismert, hogy itt csak a francia a hivatalos nyelv, míg Kanada kétnyelvű, angol és francia.
Az út kb. 18 órát vett igénybe, ezért már eleve beterveztünk egy éjszakai megállást útközben. A választás Torontóra esett. Sajnos az eső is többször esett, útközben is, és ottlétünk alatt is. A lenti képen látható hogy merre jártunk.
Utazásunk másnapján kicsit sétáltunk Torontóban az Ontarió tó partján. Laci mindezt bokarögzítő és egy mankó segítségével.

Áront teljesen lenyügözte a nagy víz, még jó, hogy voltunk egy páran készenlétben nehogy véletlenül a vízben landoljon.

-folyt. köv.-

Nagypapa/Grandpa

Még a nyaralás előtt látogatott meg minket Nagypapa. Sajnos nagyon rövid időre jött csak. Több mindent terveztünk, aminek csak egy része valósult meg, a képek nagyrésze az ő gépén van.
Laci pl. Nagypapa elutazása előtt kificomította a bokáját. Ezért nem tudtunk elmenni László napot ünnepelni.
Áron nagyon örült Nagypapának, csak Papának hívta (a két szótag elve miatt). Már az első nap lelkesen felügyelte a "jet leg" folyamatát.

Mivel Nagypapának itt volt a szülinpja, azt együtt ünnepeltük.
A képen a négy fiú pózol éppen.

Wednesday, July 1, 2009

Nyaralas/Vacation

Elindultunk nyaralni. Majd utana lesz frissites.
Aron ezzel kapcsolatban kimondta az elso 3 szotagos szavat: Kanada. Persze az aranyos hangsulyt azt nem tudom szemleltetni.