Wednesday, March 30, 2011

Ígértem képet meg videót, egy képpel jövök most. Nagyon bejött neki a gitár. Egyébként is szereti a zenét meg az éneklést. Leendő foglalkozásai közé felvette a gitárost. Eddig egyébként a listán a következők szerepelnek: tűzoltó, rendőr, focista, lovag és egy legújabb a szerelő (ezekhez mind be szokott öltözni, most éppen kérte, hogy tegyek fel neki egy övet és abba vannak bedugdosva a különböző szerszámok.)

Monday, March 21, 2011

Áron

Áron szülinapjával hivatalosan is megkezdődik a tavasz, sajnos itt a hét második felében visszatér a téli hideg. Haha már megint az időjárásról írok, amikor Áronról akarok :-)
Áron szülinapi kívánság listája napról napra bővült, de azért sikerült több dolgot beszerezni. A legnagyobb siker az a gitár és a tűzoltós gumicsizma (hamarosan képekkel illusztrálva). A gitárt használtan vettem és ahogy Áron kézbevette két húr már el is szakadt. Ez különösen nem zavarta, azt viszont nehezményezte, hogy nem tudja a nyakába akasztani, no majd keresünk rá megoldást.
Kapott még duplo benzinszállítót és néhány apróságot.
Méretekről nem tudok nyilatkozni, hosszban és súlyban nőtt, de továbbra is ő a legkisebb, széltében nem hiszem, hogy változott, a minap talált egy két évvel ezelőtti nadrágot, simán magára húzta csak rövid volt. Nagyon szereti az ingeket, ez nekünk azért új, mert Bálintra a mai napig alig lehet rákönyörögni egyet. Sőt, be is gombolja magának.
Továbbra is eleven, aktív gyermek ''Gyere anya futjunk!'' (Még a teljes hasonulás nem történt meg :-)
Amióta oviba jár angolul is egyre többet beszél és egyre kevesebb a halandzsa. Itthon szépen beszél magyarul, még vannak szavai amikkel mindig megmosolyogtat és nem javítjuk ki. Kedvenc az a csincs (nincs) és a nica (cica). Van még a feteke, számíkotó (számítógép), szapozzál (lapozzál), és a zászlót lászlónak mondja ''Nézd apa ott van két lászló''.
Mostanában kezdi kérdezni, hogy nekünk mikor lesz kisbabánk, merthogy ő szeretne lenni a bébiszitter.
Nagyon szeret alkotni, rajzolni nem nagyon szokott. Egy ideig minden alkalommal rajzolt egy kerekded formát, majd különböző színekkel kiszínezte és kivágta. Valamilyen rejtélyes oknál fogva a filcet zsírkrétának hívja és azzal szeret a legjobban rajzolni.
A tegnapot holnapnak mondja, viszont a múlt időt jól használja hozzá. ''Holnap mentünk Apával a boltba.''
Amikor már fáradt akkor hozzám ragaszkodik, meg is magyarázza biggyedő szájjal ''Nekem Anya a legjobb barátom.''
Az óra átállítás neki nem jött be, már egy hete volt, de továbbra sem tud elaludni tíz óra előtt.
Hamarosan még több kép meg egy videó következik.

Sunday, March 20, 2011

Négy/Four

Végre elérkezett a szülinap. Most már Áron nagyon tudta, hogy miről van szó, csak az idő múlását nehéz felfogni. Laci szülinapja januárban van és mondtuk neki, hogy ővé lesz a következő. Majdnem minennap elhangzott a kérdés, hogy akkor ma van-e. Már azt is profin mutatta a kezén, hogy most 3 és a szülinap után lesz. Ma reggel mondtul neki, hogy most már négy éves, de azt mondta, hogy csak a tortaevés után lesz 4. Elég mozgalmas napunk volt és csak este került sor a tortázásra. De így most már hivatalos.

1.
2.
3.
4.
Kitti idén is elkészítette a hivatalos szülinapi képet. Ezzel tulajdonképpen lezárult egy korszak, mivel az etetőszék már kidobásra lett ítélve. Áron már rég nem használja (mert ő már naffiú) meg már elkezdett szétmenni. Ám amikor egyszer összecsuktam, hogy kirakjam a kuka mellé akkor Áron fel volt háborodva, hogy mit képzelünk az az ő etetőszéke.