Thursday, February 28, 2008

Pinewood Derby 1.

Mikor Bálintnak megengedtük, hogy kiscserkészkedjen még pontosan nem tudtuk, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézni. Decemberben bejelentették, hogy januárban lesz az évente megrendezendő (mint kiderült több évtizedes hagyományokra visszetekintő) Pinewood Derbi. Kapott is Bálint egy kis dobozt, ránézésre egy készlet volt amiből össze kellett szerelni az autót. Nem is értettük, hogy miért csinálnak olyan nagy felhajtást az egészből, tanfolyamokat szerveztek, hogy hogyan kell elkészíteni a verseny autót. Idő hiányában ezek kimaradtak.
Két héttel a verseny előtt egy szombat délután Bálint és Laci végre kinyitották a dobozt, amiben bizony egy darab fa és 4 kerék volt (na jó a tengely helye megvolt, mert az hivatalos). Még szerencse, hogy kicsiny magyar közösségünkbe tartozik az Andrejcsik család, ahol is Gábor szeret szerelni és barkácsolni, mi több szerszámai is vannak hozzá. Laci egyből segítséget is kért tőle és néhány nappal a perui útjuk előtt mi sem volt természetesebb, mint hogy segített megtervezni és kivágni a kocsi formáját. Köszi Gábor!
Ezek után már csak festéket, ragasztót és matricákat kellett beszerezni, no meg nehezéket. A kocsi ugyanis 5 uncia azaz kb. 142gr lehet, annyi viszont kell, hogy legyen súlya a száguldáshoz.

Készül az autó.
Itt már kész is van.
Az alján az a bizonyos nehezék.

1 comment:

Noémi said...

:)
Ismerősen hangzanak ezek a sorok:)