Monday, September 22, 2008

Áron 18 hónapos/Aron turned 18 months

Áron betöltötte a 18 hónapot, visszanézve nemigen írtam róla külön mostanában. Természetesen a világ legaranyosabb, legügyesebb, legszebb kisgyereke (nopersze abszolút elfogulatlan vagyok:). Az elmúlt napokban készítettem néhány rövid videót, hogy ezt mindenki láthassa.
Mialatt Nagyanyó itt volt elszánt hízókúrára fogtuk, mivel a súlya eléggé elmarad az átlagtól. A vonalaira biztos vigyáz, mert az elmúlt egy hónapban kb. 1 dkg-ot hízott a mérleg szerint, viszont nőtt több mint egy cm-t. Persze minden relativ, mert ezen mérések alatt ordít és tiltakozik. A dokinő végül is meg volt elégedve és visszahívta 2 nónap múlva.
Az evések mellett még reggel meg este szopizik, napközben egyszer vagy kétszer alszik. Bálinttal ellentétben szeret játszani az autókkal, lelkesen berreg hozzá. Annak ellenére, hogy elég jövős-menős típus egyre gyakrabban veszem észre, hogy egyhelyben játszik elmélyülve valamivel.
Rengeteget szövegel, de szavakat vagy azok elejét, csak néhányat. Kedvenc a kutyára használt va-va. Pá-pá-val köszön (amit az ameriakiak bye-bye-nek értenek). Ha meghallja a vonat dudálást akkor azt mondja, hogy vo. Használja még az ott-ott amikor mutogat. Egy angol szót mond néha, mégpedig this, ezt a múltkor Laura barátnőm is megerősítette. Anyát is mondja, mégpedig ana formájában, ezt akkor is használja elnyújtva, ha kérni akar valamire. És akkor ott van még a ham-nyam-nyam felkiálltás, amikor enni szeretne vagy vmi finomat eszik. A múltkor megszerzett egy szilvát a szatyorból, beleharapott és elkesen hamnyamnyázott.
Természetesen amikor bekapcsolom a kamerát akkor szerényen hallgat, mint pl. a hintás videón, előtte nagyban szövegelt. Hát akkor jó Áronozást.

1 comment:

Noémi said...

nagyon édi :)
És nem is sírt, amikor nyuszit fogott!
tipikus Abigél, icipici, tele energiával :)