Thursday, January 29, 2009

Hóóóó/Snow

Végre megérkezett az igazi hó. Egész éjjel, sőt mér reggel is esett, ezért dupla öröm a gyerekeknek nem volt iskola. Próbáltam hiteles mérést végezni, egy 12 incses vonalzót használtam ami 30.5 cm, volt azonban ahol ettől magasabb volt a hó. Áron csak a kilapátolt helyeken tudott közlekedni, de nagyon tetszett neki. Mikor elállt a hó akkor nekiláttunk lapátolni a havat a kocsibeállónál. Nem mondom szeretünk havat lapátolni, röviden meg is állapítottuk, hogy néhány óra alatt kész is leszünk, amikor megjelent egyik szomszédasszonyunk egy motoros hókotróval (olyasmi, mint egy fűnyíró) és negyed óra alatt megcsinálta. Megköszöntük szépen.



Pinewood Derby 2009.

Idén ismét megrendezésre került a kiscserkészek népszerű versenye. Bővebben tavaly írtam róla itt. Idén Laci is több tapasztalattal vágott neki az autó készítésének, ennek köszönhetően több időt fektettek bele és több kétellyel indultak neki a versenynek, tudniillik, hogy egyáltalán végig megy-e pályán. Legnagyobb meglepetésükre az autó gyorsabb lett, mint tavaly és harmadik helyezést ért el.
Bálint autója.
A versenytársak.
A kiscserkész csoport.
Bálint büszke mosollyal fogja a díjat.

Tuesday, January 27, 2009

Jó dolog.../It is a good thing....

ha valakinek sok testvére van. Mindig van akivel lehet olvasni, szombat reggel sátrat építeni és egy kis kényeztetés az mindig jól jön.




Tuesday, January 20, 2009

Vidám képek/Happy pictures

Egyik kirándulás során megnéztünk egy még mükődő, régi, fa templomot. Mivel még használják nem volt éppen nyitva. A templom mellett volt egy nagy füves lejtő aminek a vége egy tóban végződött. Laci szeretett volna néhány hangulatos képett csinálni. A hangulat megvolt, csak a beállítás nem sikerült, mert Áron állandóan le akart szaladni a lejtőn. Az első képen jól látszódik ahogy Bálint nagybátyusan visszatartja Áront.




Wednesday, January 14, 2009

Állatok/Animals

A tengerparton ismét begyüjtöttünk számtalan kagylót, visszamenekítettünk néhány tengeri csillagot. A medúzákhoz nem nyúltunk. Láttunk delfineket is, de arról fényképet készíteni nem egyszerű feladat, leginkább csak a hátuk látszódott.
Az ültetvényen találkoztunk ezekkel a kisméretű, általan ismeretlen vizimadarakkal.
A gyerekek megkergették a pávát...
és természetesen megsimogatták a lovakat.
Valaki pedig, vicces kedvében, télapósapkával díszítette fel a teknősszobrot.

Naplemente/Sunset

Szeretem a naplementét különleges fényeivel, árnyékaival, színeivel. Ugyan nem tartom magam naplemente fotó szakértőnek, szívesen csattogtam a gépet naplemente környékén.





Kirándulás 1. Middleton Place

Igaza van egy kedves ismerősömnek, ha nem írom meg, hogy hol jártunk akkor nem biztos, hogy mindenki tudja :-). Idén is délnek vettük az irányt és elautóztunk Dél-Karolinába, Charleston mellé. Elég rémisztőnek hangzik egy 12 órás autóút egy 21 hónapos örökmozgóval. Ha levonom azt a két órát amíg alszik és a megállásokkal töltött összesen egy órát akkor még mindig marad 9 óra a kocsiban. Valahogy oda is vissza is sikerült :-).
Voltunk többször is Charlestonban, nagyon tetszik az óvárosi rész, de arról most nem teszek fel képeket itt láthatóak a tavalyiak.
Meglátogattunk a számtalan környékbeli ültetvényből egyet. Annak idején tulajdonosai az évtizedek során nagy gondot fordítottak a kertekre. Számtalan különleges, egzotikus növényt ültettek, ami miatt még télen is nagy élményt nyújt a barangolás. Sajnos az Észak-Déli háború végén szinte mindent leromboltak, elhurcoltak. Az alant látható képen a régi ház romja látható,
Ez pedig az újjáépített.

Itt látható egy naaagyooon öreg tölgyfa, ami már a telepesek előtt is élt.

Thursday, January 8, 2009

Sport

Nagyon sok időt töltöttünk a szabadban, nagyokat sétáltunk. ez ilyenkor télen nagyon hiányzik egyébként is. Sokat frizbiztünk, Janka kapott egy sárkányt karácsonyra, azt eregette lelkesen. Két napra biciglit is béreltünk. Áron pedig minden nap birtokba vette a nagy homokozót.






Wednesday, January 7, 2009

Tesók/Siblings




Laci és Áron



Nehéz a sok kép között válogatni, megpróbálok vmi tematikát használni.

Tuesday, January 6, 2009

Karácsony/Christmas

Izgatott gyerek sereg várja az ajándékbontást.

Mézeskalácsházikók/Gingerbreadhouses

Janka, Kitti, Bálint lelkesen készítették el a mézeskalácsházikókat (találtam igazi, finom, német félét). Így néhány nap múlva az elfogyasztásra is sor került.