Wednesday, February 25, 2009

Bence, Baba, Néni

Mostanában, ha sikerül összehozni, közös sétát szoktunk szervezni Kingával és a gyerkőcökkel. Bence néhány hónappal idősebb, mint Áron, a kistestvére pedig Annamari 8 hónapos. Fontossági sorrnedben Áron így emlegeti őket: Bence, Baba, Néni. A legutóbbi sétáról Kinga küldte át a képeket, a fiúk nemigen néztek együtt a kamerába. A Bence által gyüjtött jelző zászlókat felváltva vitték. Áron nagyon jól érezte magát, többször lehasalt a födre és úgy nézelődött.
Itt épp Bence viszi a zászlókat.
Lehet, hogy ezen a képen éppen osztozkodnak.
Ezt az üres fatörzset nagyon érdekesnek találták.
Áron vállalta a felfedező szerepét.
Itt éppen egy sáros részen próbáltam átmenekíteni Áront.

Áron és a számítógép/Áron and the computer

Nagypapa szerint ez egy díjnyertes fotó és a blogon a helye. Mivel ez a beépített íróasztal a konyha étkező része ezért elég központi hely. Áron úgy gondolta, hogy ő is gépezik egyszer-egyszer. Mi úgy gondoltuk, hogy egyenlőre még várhat vele, ezért napközben a széket eltesszük. Ha a gépet akarjuk használni akkor vagy állunk vagy egy bárszéket használunk amire nem tud felmászni.
Így, hogy ne unatkozzon az egeret szokta megszerezni. Egyszer egész a konyháig üldözte és gyorsan meg is sütötte.

Sunday, February 22, 2009

Olvasás/Reading

Még Kinga, Bence anyukája, dobott nekem egy blogos labdát, amire reagálni akartam. Öt függőséget kellene felsorolnom. Ahogy olvastam mások bejegyzését, mindenki inkább viccesen közelítette meg a kérdést. Azt hiszem a család/gyerek, netezés, csoki vitte az anyukák körében az első helyezéseket. A függőség szóról inkább egy negatív szokás jut eszembe nem pedig vmi olyan amit nagyon szeretek vagy nem tudok élni nélküle. Amíg ezeken gondolkoztam, készítettem az alant látható kis videót. Így megvan az az egy szokás ami nálunk az egész családban, már-már függőségnek nevezhető, és ez az olvasás. Hagyományos értelemben, könyvet vagy újságot valahol összegömbölyödve vagy éppen kinyúlva. Gyakran elhangzik nálunk a gyerekek részéről "Anya nincs mit olvasnom, menjünk el a könyvtárba!" Mostmár Áron is gyakran mélyed el egy-egy könyvben.
A labdát tovább nem gurítom, mert ahová küldeném ott már más megelőzött :-)

Wednesday, February 4, 2009

Még egy kis hó

Sajnos a nagy havazás másnapján Áron belázasodott ezért nem tudott kimenni. Janka visszaemlékezett arra, hogy amikor ők kicsik voltak és hó volt és betegek voltak akkor építettünk nekik hóembert a teraszajtó elé. Egyszóval Bálinttal kreáltak egy helyes hóembert az ablak elé. Minden nap megnéztük amíg el nem olvadt. Áron csak bácsának hívta, ami bácsit jelent. Szerintem inkább nénisen néz ki.
Azóta újra esett egy kisebb adag hó.