Wednesday, August 26, 2009

Nyári képek/Summer pics

Otthon is igyekeztünk jól elfoglalni magunkat, figyelembe véve a különböző korosztály igényeit. Pl. mindenkinek igénye, hogy Áron aludjon délután és mi egy kis lélegzethez jussunk :-)
Vadkemping totyisoknak.
Kézműves tábor.
Olvasó tábor.
Baseball kezdőknek.
Közös uzsi.

VBS

A gyülekezet minden nyáron szervez egy egy hetes tábort a gyerekeknek (csak délelőtt). VBS (Vacation Bible School- Szünidei Bibliaiskola) néven fut. Mindenféle játékos, ügyességi, kézműves dolgokat csináltak. Általában összejön több mint 100 gyerek. Janka és Kitti idén már a segítők közé tartozott, a táborozók narancssárga, a segítők sötétkék polóban. Én is beszálltam és a tízórai elkészítésében segítkeztem, Mezzel Áron is belecsöppent a sűrűjébe, mert a 3 éven aluliakra egy külön csapat vigyázott. Jól érezte magát.


Monday, August 24, 2009

Niagara vízesés/Niagara Falls

A múltkori bejegyzést készítettem épp, amikor Kitti megkérdezte, hogy miért olyan régi képeket teszek fel. Hát minden relatív. Íme néhány kép nyaralásunk utolsó állomásáról a Niagara vízesésről. Szép napsütéses idő volt, rengetek túrista, de a látványért mindenképp megérte.



Tuesday, August 11, 2009

Montmorency törénet Áronról

Mint minden túrista látványoságnál, itt is volt egy ajándékbolt. Általában mindig lelkesen végigbogarásszuk őket, bár legtöbbször csak egy képeslapot szoktunk venni. Most sem volt másképp, már az elején nézelődtünk, mert a boltban árulták a jegyet a libegőhöz. Én már előrementem, és csodálkoztam, hogy a hol késnek a többiek. Mikor útolértek a gyerekek, lelkesen és kissé kárörvenően mesélték (ismervén az elveimet), hogy Laci megvett Áronnak egy plüsskutyát a boltban. Laci azzal mentegetőzött, hogy Áron úgy sírt és különbenis csak az egyiket és a kisebbiket vette meg. Nem volt mit tenni a kutyus jött velünk a túrára. A történet csattanója az volt, hogy a végén amikor újra betértünk a boltba megvenni a képeslapokat és már indulni készültünk akkor Áron vissza akarta adni/tenni a kutyust. Ő értette az elején, hogy az nem az övé, csak még szeretett volna játszani a kutyussal. Azóta sem lett a kedvenc játéka.

Monmorency vízesés/Falls

Ideje lassan befejeznem a képes beszámolót a nyaralásról. Hihetetlen de holnap már kezdődik is a iskola. Igaz, hogy már május végén befejeződött, tehát egy nappal sem járnak többet iskolába, mint Magyarországon. Viszont itt most kezdődött az igazán kánikulai meleg.
A képek viszont, az akkor hűvösebb, esősebb Kanadában készültek. A közelünkben volt a Montmorency vízesés. Azzal büszkélkedik, hogy 27 méterrel magasabb, mint a Niagara vízesés, utobbi viszont jóval szélesebb és monumentálisabb.
Az esőt aznap délutánra megúsztuk, viszont a vízesés tövében a felcsapodó, porzó víz alaposan eláztatott minket.
Egy zárt libegőben metnünk fel a vízesés tetejéhez.
A túloldalán egy hosszú, fa lépcsősoron lehett leereszkedni.
Útban lefelé.
Kissé vízesen a vízesés tövében.

Tuesday, August 4, 2009

Bálnales/Whale watch

Az útikönyvek egyöntetűen beszámoltak róla, hogy a Szent Lőrinc folyó az a bálnák kedvenc nyári étkező és párzó helye. Mint kiderült nagy biznisz is. Röpke 2 óra autózásra volt tőlünk, úgy gondoltuk, ezt nem hagyhatjuk ki. Biztosra akartunk menni, ezért a hazaútazás előtti napon mentünk, mert szép napos időt igértek. Ez be is jött. A bálnák már kevésbé. Rengeteg kis hajós vállalkozás van a helyszínen. Nem tudom mit igérnek pontosan, mert mi végül nem mentünk el. A partról gyönyörűen be lehetett látni a folyót, de bizony néhány belúga bálnán kívül más nem volt látható. (A legalsó képet nem mi készítettük, de így néznek ki)
Kicsit még tovább autózva eljutottunk egy természeti oktató központba, ahol azért kiderült, hogy a bálnák sajnos pusztulnak és csak néha néha bukkan fel egy nagy bálna. A hajósoknak persze nem érdekük ezt nagyon propagálni, sőt teljes összefogás van köztük, ha valamelyik véletlen meglát egy bálnát akkor rádión jelenti a többieknek. Belúga bálnából azért lehet látni többet, mert ők egész évben itt élnek.