Wednesday, May 12, 2010

Megvagyunk. Egy kedves ismerősünk mondta, hogy biztos történt néhány dolog velünk márcuis óta. Hú, így szalad az idő. Március végén voltunk Áronnal dokinál. 12 kg és 90 cm volt a mérés eredménye. Apróka bár, de meg lett dícsérve, mert önmagához képest szépen fejlődött az elmúlt évben, 2 kg hízott és 10 cm-t nőtt. A leglátványosabban a beszéde fejlődik. Mondatokban beszél, használja az igeidőket, igekötőket, mostanában próbálja a felszólító módot. Jó ideje szórakoztat minket a birtokos ragozással: apája lábája, Jankája babája, Kittije hajája.
Eközben szedi fel az angolt is. Nyilvánavalóan gyerekektől. Ezért magyarul szépen, kedvesen mondja, hogy szeretem vagy szeretnék, angolul meg jó nyávogósan, hogy I wanna, I don't wanna.
Amerikai gyerekekkel egyfajta halandzsa nyelvet beszél amibe belefűzi az általa ismert angol szavakat. Lelkesen barátkozik a szomszéd kisebb gyerekkel.
Az is jellemző a gyerekekre, hogy van néhány saját szavuk, amit egyyszercsak elhagynak, miközben mi még lelkesen használjuk. Sokáig minden jármű umma volt, most meg már lazán használja a munkagépek szót. Nekem kedvenc szavam tőle az a szompék (szomszéd), pijás (pizsama) hepitisz (helikopter).
Egyik sűrű délután közben elaludt a kocsiban, Bálintot már kiraktuk edzésen, Janka még a kocsiban készítette a házit. Egyszercsak felbőgött egy motor melletünk. Áron szeme felpattant majd közölte ''Ez tetszik nekem!''
Ilyenkor tavasszal felbukkanak a hangyák. Áron mindig jelenti nekem ha látja őket, közli, hogy sok hangya van, rohanok oda, kiderül, hogy 2-3 bóklászik. Egyszer az autói mellett mászkált néhány, vidáman megjegyezte ''Játszanak a hangyák.''
A lányokról készítettem képet ezen helyen, utána kérte, hogy őt is fényképezzem le
Szívesen pózolt a paradicsom palántáim mellet is.

No comments: