Thursday, June 28, 2007

Olvasás/Reading

Az olvasást nem lehet elég korán elkezdeni.
You cannot start reading early enough.
Kitti 3 éves years old, Bálint 3 hónapos month old.
Kitti és Áron.

Sunday, June 24, 2007

Áron baba 3 hónapos/Baby Aron is 3 month old

Igaz, hogy már néhány nap eltelt azóta, de ritkán jutok el a bloghoz.
Szépen kigömbölyödött, súlyt nem tudok mondani, mert csak 4 hónaposan megyünk dokihoz. Szereti rágcsálni a kezét és ami a kezébe akad. Még csak odanyúl,de nem fog meg tudatosan tárgyakat. Tekintettel előrehaladott korára saját játszószőnyeggel rendelkezik. Megfordulni esze ágában sincs egyenlőre. Mindig akad valaki aki megteszi helyette.
A fekvőtámaszt még gyakorolni kell. Ebben nyuszika van nagy segítségére.
Igyekszik belefolyni a nagyok játékaiba is.
Időnként a nagyok játszanak vele. Rocksztár 1.(a zöld az egy gitár a kezében, Bálint készítette). A séróját valamelyik lány lőtte be.
Rocksztár 2.

Thursday, June 21, 2007

Dűnék/Dunes

Hétvégén felkerekedtünk, hogy strandoljunk egyet a Michigan-tó déli partjánál.
Last weekend we visited the Sand Dunes State Park at Lake Michigan.A kirándulást mindenki nagyon élvezte. Főleg amikor kiszálltunk az autóból a 3 órás út végén.
Everybody enjoyed the trip, especially when we got out of the car at the end of the 3 hour drive.
Áronnak külön bejáratú napfényvédős sátra volt. Szerencsére mire megérkeztünk beborúlt, így a nap nem tűzött közvetlenül a sátorra. Áron egész jól elvolt a sátorban, főleg amikor beültem mellé, a szopcsiról már nem is beszélve.
Aron got his own UPF save tent. Fortunately the sky became cloudy, so it was not too hot in the tent. Aron really liked when I sat next him and nursed him.
A nagyok egy része jót pancsizott a tóban.
We enjoyed the water too.

Nem mi voltunk egyedül akik felkeresték a tavat ezen a hétvégén.
We were not the only one who visited the lake this weekend.

Thursday, June 14, 2007

Bloggolás

Nem könnyű egy blogot fenntartani. Azért hoztam létre, hogy naprakészen informáljam a kedves érdeklődőket. Közben azonban zajlik az élet is. Azért igyekszem. Azonkívül nem áratana ha mindig kéznél lenne a fényképező. Az nem elég ha ott van a táskában, használni sem árt. Pl. elmentünk a minap megünnepelni az iskola végét (erről még külön írok). Remek fagyit ettünk, de a fényképezésről teljesen elfelejtkeztem :-).

Brothers


Quality time with Grandpa 2.

Wednesday, June 6, 2007

Janka képei 2./Janka's pictures 2.-Chicago

Június 3-án elmentünk Chicágó-ba.
We went to Chicago on June 3.Résztvettünk egy hajó túrán.
We went on a boat tour.


Sok jó képet készítettem a felhőkarcolókról.
I took many great pictures of the skyscrapers.
Pont amikor vége volt az hajókázásnak elkezdett esni. A hajózási iroda épületébe szaladtunk be, hogy ne ázzunk el, egy kicsit mégis eláztunk.
Right when the boat tour was over it started to rain. We ran into a building so we wouldn't get wet but we still did.
Az irodában kaptunk szemetes zsákokat az eső ellen. Ily modón akarták tudtunkra adni, hogy be szeretnének zárni de nem akartak kirugni.
The boat company gave us trash bags to use against the rain. It was their hint to tell us that they wanted us to leave but they didn't want to just kick us out.

Foci/Soccer

Befejeződött a foci. Kitti is Bálint is megszerették. Ősszel folytatni fogják. Nem könnyű megszervezni 3 gyerek délutáni elfoglaltságait. Az külön könnyebbség, ha úgy sikerül összehozni, hogy nem kell egy időben két különböző helyen lenni.
The soccer season is over. Both Kitti and Bálint really liked it. We signed them up for the fall season. It is not easy to manage the after school activities of 3 kids.


Saturday, June 2, 2007

A kút/The Flowing Well Park

Ma felkerekedtünk vízért. Van a közelünkben egy park ahol van egy artézi kút. Üres vizes flakonokat viszünk amiket megtöltünk. Amikor időnk engedi sétálunk is egyet. Ma, legnagyobb sajnálatunkra, a kút nem volt üzemképes. A lenti képen látható csapokat leszerelték. Sajnos elfelejtették kiírni, hogy mi zajlik és mikor lehet újra vízhez jutni. Nem mi voltunk az egyetlen csalódott vízhordó.
Today we went to get some water. There is a park near where we live with an artesian well. We take empty 4 gallon bottles which we fill up. When we have time we even take a walk. Today, unfortunately, the well was not working. The taps you can see below were removed. Sadly they forgot to inform people when they can get water again. We were not the only disappointed water-carrier.
Így néz ki amikor üzemel.
This is how it looks when it is working.

Áron baba levegőzik/Baby Áron is outside


Quality time with Grandpa

Próbáltam megfelelő kifejezést találni a magyar nyelvben a "quality time"-ra, de nem sikerült. Várom az ötleteket.
I couldn't find a good translation for quality time.

Névnap/Nameday

Jankának nemrég volt a névnapja. Boldog névnapot Janka.
We have celebrated Janka's nameday recently.